Welkom bij de strafste verhalen van 't Stad

Ga op trot met onze gepassioneerde vertellers en beleef Antwerpen op een unieke manier.

  • kijk hier om individueel deel te nemen op vaste data
  • kijk hier om vrij datum, uur en thema te kiezen voor een eigen groep (vanaf 10p.)

U kan individueel deelnemen op vaste data, of als groep op eender welke datum. Wie bij ons individueel reserveert, kan steeds kosteloos annuleren. 

Klik op de fiches voor meer informatie over de themawandelingen...

Antwerpse Spookwandeling
Een tocht door de duistere geschiedenis van 't stad
We dwalen doorheen de kleine straatjes en vertellen bijzondere en ongelofelijke verhalen. Op duistere plekken komt via spookverhalen en oude legendes de duistere geschiedenis van de stad weer tot leven. Een meeslepende ervaring!
Zjatten en Talloren
De smakelijkste verhalen van het Eilandje
Op het Eilandje bracht een kleurrijk gezelschap de smaken en geuren van de hele wereld naar hier. We vertellen hun verhaal: het is een bruisende cocktail vol smakelijke anekdotes en een frisse portie maritieme geschiedenis.
De Vlam van Sint-Anneke
Histories van 't goede leven aan de plage
Voor een Sinjoor is het vakantie zogauw hij de Schelde oversteekt. We vertellen bijzondere verhalen over het oude vissersdorpje waar je mosselen kon eten, over de stad van de toekomst, en natuurlijk over vakantie vieren aan de Plage.
Antwerp Ghostwalk
A journey through the dark city history
In this guided nighttime visit, we explore the old cobbled streets of Antwerp to tell extraordinary stories. In dark spots, ghost stories and legends come back to life. An exciting experience!
Dolende Zielen
Woeste stadsverhalen uit de nevelen der tijd
Met een excentrieke kistenmaker als gids gaan we op zoek naar de ziel van het Steen. Dankzij ronddwalende geesten ontwarren we feiten en fabels en beleven we een wilde rit door de geschiedenis van de middeleeuwse stad
In de ban van de Wattman
Straffe histories rond de Antwerpse tram
In het trammuseum vinden we de ronddolende ziel van een oude wattman, die vertelt over vreugde en rampspoed. Histories van tram en bus, en de gewone man die meereed.
Zuidermysteries
Dwalen op zoek naar eeuwig leven
Al dwalend op het Antwerpse Zuid ontdekken we intrigerende ware verhalen over merkwaardige figuren. Artiesten, krijgsheren en ondernemende dames, ze waren allen op zoek naar eeuwig leven. Als dat maar goed afloopt!
Oud Ijzer
Koper, lood en zink, en een herrezen kanaal
De omgeving van de IJzerlaan, was ooit een warme volkswijk waar binnenschippers en walbewoners mekaar vonden. Met Ijzeren Frank herontdekken we ijzersterke verhalen van deze bijzondere buurt.
Pilarenbijters
Wonderbaarlijke vertellingen over de (schijn)heiligen van 't stad
De hoogstmerkwaardige gewijde geschiedenis van 't stad. Over deugd en ondeugd, rituelen en bijgeloof. Over echte Antwerpse heiligen, maar ook schijnheiligen die liever kerkpilaren aanbidden.
Wandering Souls
Savage urban tales from the mists of time
Find the true soul of the old castle "Het Steen" in the tales of an eccentric coffin maker. We untangle facts and fables and experience a wild ride through the bloody history of the medieval city.
Voetjes onder Tafel
combineer de Antwerpse Spookwandeling met een lekker etentje
Antwerpse Spookwandeling met aansluitend door een diner (driegangenmenu) in een stemmig restaurant.
Luchtfietsen
De wilde dromen van de Luchtvaartpioniers
heldenepos over de grootste droom van de mens: vliegen als een vogel.
Teute Gerard!
De knallende Historie van de Kaaien en 't stad, met Gerard de Pompier
De verhalen van de Kaaien en 't stad komen weer tot leven dankzij Gerard de Pompier. Met hem verkennen we de histories van De Kaaien en de volksbuurt Sint Andries.
Berchem Klinkt
vertelwandeling over de pionierstijd van de Groenenhoek
In de knallende jaren 20 geloofden de Berchemnaars in de vooruitgang. In de wijk Groenenhoek timmerden ze aan de toekomst, en vierden feest en beleefden schone tijden rondom de tuinwijken.
Fameus Gesjareld
Met Jos De Duikelaar op stap door de Cadixwijk
We verkennen de Cadixwijk en rapen straffe verhalen op langs de dokrand. De lotgevallen van de mannen van den Basseng zijn bron van tal van onwaarschijnlijke vertellingen waarmee we de buurt doen herleven.
Mystery Walk
Immortal stories of the South Quarter
We wander through Antwerp's South quarter and tell intriguing stories about remarkable figures. Artists, warlords and enterprising ladies, all looking for eternal life.
Schoon Zicht
Geluk zoeken aan de Scheldeoever
Waar ooit palinghuizen stadsmensen naar den buiten lokten voor frisse lucht en een frisse pint, ontdekken we het schoonste uitzicht over de Schelde, en vertellen het levensverhaal van Cisse, een avonturier die aan de haven zijn geluk kwam zoeken.
Halloweenwandeling Berchem
Griezelige verhalenwandeling in het Brialmontpark
De duistere kant van de Berchemse geschiedenis flakkert op. Langs donkere wegels ontdekken we vreemde verhalen over onheil, wapengekletter en vooral over oeroude angst voor het onbekende.
Schoten in Badkostuum
Een duik in de rijke historie van badstad Schoten
Flaneer langs de vaart en beleef de mooiste verhalen uit de gouden tijd van Schoten Bad.
Als de leeuwen konden spreken
Een kleine geschiedenis van Brialmont
Geen grote wapenfeiten, maar verhalen van gewone Berchemnaars in woelige tijden, in de schaduw van de Brialmontomwalling.
Subscribe to Antwerp Ghostwalk - Antwerpse Spookwandeling RSS