You are here

Aanbod

Ons aanbod

Dit najaar bieden we u een ruim aanbod aan vertelwandelingen met de meest boeiende en merkwaardige verhalen over Antwerpen: Avondwandelingen over de mysterieuze en duistere geschiedenis van de stad. Wandelingen (overdag) in verrassende buurten, over leven nabij het water. Boeiende ontdekkingstochten vol verhalen voor kinderen.

Een selectie van vertelwandelingen is ook beschikbaar in Engels.

Klik op de fiches voor meer informatie...

Antwerpse Spookwandeling
Een tocht door de duistere geschiedenis van 't stad
We dwalen doorheen de kleine straatjes en vertellen bijzondere en ongelofelijke verhalen. Op duistere plekken komt via spookverhalen en oude legendes de duistere geschiedenis van de stad weer tot leven. Een meeslepende ervaring!
In de ban van de Wattman
Straffe histories rond de Antwerpse tram
In het trammuseum vinden we de ronddolende ziel van een oude wattman, die vertelt over vreugde en rampspoed. Histories van tram en bus, en de gewone man die meereed.
Antwerp Ghostwalk
A journey through the dark city history
In this guided nighttime visit, we explore the old cobbled streets of Antwerp to tell extraordinary stories. In dark spots, ghost stories and legends come back to life. An exciting experience!
Spookjeswandeling
Duistere vertellingen vol griezelige pret
Op de donkerste plekjes in de stad gaan jong en oud samen op zoek naar spoken. De spokenjager wijst de weg en vertelt verrassende verhalen uit duistere tijden voor een tocht vol griezelige pret.
Berchem Ghostwalk
Bloedstollende verhalen rondom het Brialmontpark
Volg een spoor van gruwel en angst, en ontdek griezelige vertellingen uit de duistere geschiedenis van de Berchemse bossen
Zuidermysteries
Dwalen op zoek naar eeuwig leven
Al dwalend op het Antwerpse Zuid ontdekken we intrigerende ware verhalen over merkwaardige figuren. Artiesten, krijgsheren en ondernemende dames, ze waren allen op zoek naar eeuwig leven. Als dat maar goed afloopt!
Pilarenbijters
Wonderbaarlijke vertellingen over de (schijn)heiligen van 't stad
De hoogstmerkwaardige gewijde geschiedenis van 't stad. Over deugd en ondeugd, rituelen en bijgeloof. Over echte Antwerpse heiligen, maar ook schijnheiligen die liever kerkpilaren aanbidden.
Oud Ijzer
Koper, lood en zink, en een herrezen kanaal
De omgeving van de IJzerlaan, nabij 'den Dam', was vroeger een warme volksbuurt waar binnenschippers en walbewoners mekaar vonden. De ijzersterke verhalen van deze markante figuren graven en blinken we weer op.
Zjatten en Talloren
De smakelijkste verhalen van het Eilandje
Op het Eilandje bracht een kleurrijk gezelschap de smaken en geuren van de hele wereld naar hier. We vertellen hun verhaal: het is een bruisende cocktail vol smakelijke anekdotes en een frisse portie maritieme geschiedenis.
Geschiedenis van Brialmont
Digitale wandeling vol straffe histories
De boeiende geschiedenis van de Berchemse poorten, het brandende circus met uitgebroken olifanten, of het smokkelen van patatten op de tram!
Hellebaarden
Op zoek naar het Spaanse goud
Een spannende zoektocht naar het schat van Alva. Oude verhalen en mysterieuze aanwijzingen op een kaart brengen je op het spoor. Kan jij de code kraken en de schat van de HelleBaarden vinden?
Schoten in Badkostuum
Een duik in de rijke historie van badstad Schoten
Flaneer langs de vaart en beleef de mooiste verhalen uit de gouden tijd van Schoten Bad.
Fameus Gesjareld
Met Jos De Duikelaar op stap door de Cadixwijk
We verkennen de Cadixwijk en rapen straffe verhalen op langs de dokrand. De lotgevallen van de mannen van den Basseng zijn bron van tal van onwaarschijnlijke vertellingen waarmee we de buurt doen herleven.
Teute Gerard!
De knallende Historie van de Kaaien en 't stad, met Gerard de Pompier
De verhalen van de Kaaien en 't stad komen weer tot leven dankzij Gerard de Pompier. Met hem verkennen we de histories van De Kaaien en de volksbuurt Sint Andries.
Mystery Walk
Immortal stories of the South Quarter
We wander through Antwerp's South quarter and tell intriguing stories about remarkable figures. Artists, warlords and enterprising ladies, all looking for eternal life.
De Rosse van de Shop
Muzikale vertelwandeling op het droogdokkeneiland
Ga op verkenning op het Droogdokkeneiland en laat u meeslepen door de geschiedenis van de scheepsherstellers. Muzikanten blazen met livemuziek de verhalen extra leven in.
Schoon Zicht
Geluk zoeken aan de Scheldeoever
Waar ooit palinghuizen stadsmensen naar den buiten lokten voor frisse lucht en een frisse pint, ontdekken we het schoonste uitzicht over de Schelde, en vertellen het levensverhaal van Cisse, een avonturier die aan de haven zijn geluk kwam zoeken.