You are here

Dolende_Zielen

Dolende Zielen
Woeste stadsverhalen uit de nevelen der tijd

Deze storytelling tour vol fantastische vertellingen verrast met een bruisende mix van straattheater en historische verhalen. Geschikt voor al wie jong van hart is, en niet terugschrikt voor rammelende kettingen.

Met een excentrieke kistenmaker als gids gaan we op zoek naar de ware ziel van het Steen. Die is te vinden bij de dolende zielen die als geesten ronddwalen nabij de eeuwenoude muren van de burcht.  Ze getuigen er van een woest verleden waardoor we fabelachtige histories uit duistere tijden ontdekken.  Straffe verhalen over aanstormende vijanden, dappere ridders en snode booswichten die geen rust vinden na al wat ze hebben uitgespookt.

Zo ontwarren we feiten en fabels uit de nevelen der tijd, beleven we een wilde rit door de geschiedenis van het middeleeuwse Antwerpen, ontdekken de geheimen van de dolende zielen en knopen steeds weer aan bij het eeuwige ankerpunt het Steen.

Bekijk alvast het introductiefilmpje.

 

Deze vertelwandeling maakt deel uit van het Publieksprogramma van "Het Steen". Daardoor is er nu iedere week de mogelijkheid om individueel deel te nemen op zondagnamiddag om 16u (afwisselend Nederlands- en Engelstalig). 

  • Individueel reserveren via Visit Antwerpen of koop ene ticket in het bezoekerscentrum
  • Voor groepen vanaf 10 personen kan u hier reserveren, op datum en tijdstip naar keuze
prijs per persoon: 
€ 15.00
taal: 
Nederlands
duur: 
90 min.
aantal km: 
2.00 km
toegankelijk voor rolstoel: 
ja